Българските институции действаха професионално и осигуриха спокойствие на семействата на пострадалите,

...
Българските институции действаха професионално и осигуриха спокойствие на семействата на пострадалите,
Коментари Харесай

Османи изключва инсценировка на трагедията на АМ Струма, за да получи Скопие да за ЕС

Българските институции действаха професионално и осигуриха успокоение на фамилиите на потърпевшите, тъй като имаше прекомерно доста спекулации, което в допълнение ги натоварваше прочувствено. Имаше ефикасно ръководство на следствията от тази рецесия. Това е още един знак, че и в положително, и в неприятно сме най-близки другари и би трябвало да си оказваме помощ. Това съобщи пред Нова телевизия външният министър на Северна Македония Буяр Османи.

Той отхвърли конспирациите, че трагедията е инсценирана, с цел да накара София да каже " да " на Скопие по пътя към Европейски Съюз.

Относно европейската вероятност Османи уточни, че никога до момента РСМ не е прекъсвала връзката си с България, макар че това е било по-трудно поради обстоятелството, че в границите на една година у нас е имало три пъти избори.

Той изясни, че Скопие е било в непрекъсната връзка с българското служебно държавно управление.

Османи изрази вяра по-бързо да бъде образуван постоянен кабинет, с цел да може  " да приключим този спор, който държи като пленник освен нашата европейска вероятност, само че и целия район, пленник е и другарството сред нашите две страни ".

По негови думи България е една от страните, които движи напред процесът на евроинтеграцията на целия район. Той напомни, че през 2018 година точно България беше хазаин на Срещата на върха на Европейски Съюз за Западните Балкани и ръководеше европейската вероятност на целия район.

" Мисля, че е в интерес както на България, по този начин и в наш интерес, а и на целия Европейски съюз, да приключим по-бързо с този въпрос, който ненужно трови двустранните ни връзки ", означи външният министър на РСМ.

Той съобщи, че първите послания, които идват от партиите, които може да сформират коалиция в България, вдъхват оптимизъм В връзките сред Северна Македония и България обаче фокусът не трябвало да бъде единствено върху предишното, а и върху сегашното и бъдещето.

" Не недооценявам смисъла на историята и предишното, ние би трябвало да приказваме за тези въпроси диалози. Но би трябвало да се фокусираме върху сегашното. Ние всеки ден сътворяваме история. Ние сме съществени и градивни. Вярваме в другарството на нашите две страни. Вярваме в общото бъдеще на Европа. Ние сме съдружници в НАТО и би трябвало единствено един по-рационален метод и от двете страни, както и схващане на другия ", безапелационен бе Османи.

" При нас споделят, че хората се познават в неприятни моменти, а приятелите - в тежки. Това, което се случи последните два дни, демонстрира, че сме най-близки съседи, близки другари и можем да си помогнем един на различен и в положително и в неприятно ", означи още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР